Babeczki karmelowe

Babeczki nadziane karmelem , przepyszne w smaku, słodkie,kruche,rozpływające się w ustach :)





CIASTO:

30 dag mąki ( 2 szklanki)
12 dag masła
1/2 szkl cukru
1 jajo
2 łyżeczki zsiadłego mleka lub śmietany
na czubek noża sodki oczyszczonej

oraz 
1 puszka mleka gotowanego karmelowego

WYKONANIE:

Wszydtkie składniki włożyć do miski i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części.
Foremki do babeczek posmarować masłem i wylepić pierwszą częścią ciasta. 
Nałożyć 1-2 łyżeczki mleka  i przykryć drugą częścią ciasta.
Piec ok 1/2 godziny w 195 st C. Po ostudzeniu wyjąć babeczki z foremek i posypać cukrem pudrem

smacznego !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz