Czarne Rocky Road

Przedstawiam Wam atrakcyjnie wydany blok czekoladowy znaleziony w przepisach u Nigelli, nieco zmodyfikowany przeze  mnie.
Intensywne kolory pianek marshmallows w połączeniu z czarną czekoladą dają niesamowity efekt



SKŁADNIKI:

300 g gorzkiej czekolady
125 g masła
150 g herbatników
100 g kolorowych pianek marshmallows
2 łyżki cukru pudru do posypania


Czekoladę pokruszyć i razem z masłem włożyć do garnuszka. Rozpuścić w kąpieli wodnej, mieszając do uzyskania gładkiej masy.
1/3 szklanki odłożyć.
Herbatniki pokruszyć , dodać pianki , zalać masą i wymieszać.Blaszkę o wymiarach 20/25 cm wyłożyć papierem do pieczenia , przełożyć do niej masę  lekko dociskając, na wierzch wylać odłożoną rozpuszczoną czekoladę.
Wstawić całość do lodówki aby zastygło.
Pokroić ostrym nożem w kwadraty, oprószyć cukrem pudrem

więcej na : www.zmarcepanem.pl


Komentarze