Dzisiaj pyszna tarta, jeśli lubicie ser i ciasto francuskie, to ten przepis jest dla Was
SKŁADNIKI:
opakowanie ciasta francuskiego
350 g twarogu zmielonego
75 g cukru
4 jaja
wydrążony miąższ z laski wanilii
100 g płatków migdałowych
100 g suszonej żurawiny
5 połówek brzoskiwni z syropu
Ciasto francuskie rozmroić i rozwałkować . Wyłożyć nim formę na tartę wysmarowaną masłem,brzegi ciasta odciąć tak, by lekko wystawały na brzeg naczynia.
Ser utrzeć z jajkami, cukrem i wanilią. Nadzienie wyłożyć na ciasto, wierzch posypać żurawiną i pokrojonymi na kawałki brzoskwiniami.
Piec ok 20-30 min w 200 st C.
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Po upieczeniu posypać wierzch tarty
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz