Tarta serowa z żurawiną

Dzisiaj pyszna tarta, jeśli lubicie ser i ciasto francuskie, to ten przepis jest dla Was



SKŁADNIKI:

opakowanie ciasta francuskiego
350 g twarogu zmielonego
75 g  cukru
4 jaja
wydrążony miąższ z laski wanilii
100 g płatków migdałowych
100 g suszonej żurawiny
5 połówek brzoskiwni z syropu

Ciasto francuskie rozmroić i rozwałkować . Wyłożyć nim formę na tartę wysmarowaną masłem,brzegi ciasta odciąć tak, by lekko wystawały na brzeg naczynia.

Ser utrzeć z jajkami, cukrem i wanilią. Nadzienie wyłożyć na ciasto, wierzch posypać żurawiną i pokrojonymi na kawałki brzoskwiniami. 
Piec ok 20-30 min w 200 st C. 
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Po upieczeniu posypać wierzch tarty

Smacznego !





Komentarze