Ciasteczka w kształcie serduszek mogą być wspaniałym prezentem na Dzień Matki lub na Walentynki , ale też wspaniale udekorują wigilijny stół.
Ciasteczka pieczone są z ciasta drożdżowego, cienko wałkowane i wykrawane foremką. Wyborne w smaku .
Polecam !
SKŁADNIKI:
3 szklanki mąki
1 szklanka ciepłego mleka
2 jajka
4 łyżki cukru
opakowanie suszonych drożdży
oraz :
1 jajko rozmącone do smarowania ciasteczek
cukier gruby do posypania
Wszystkie składniki ciasta razem wyrobić i zagnieść, zostawić na ok 30-40 min w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Następnie rozwałkować na grubość ok 0,5 cm, wykrawać foremką serduszka.
Ułożyć na blaszce, posmarować jajkiem i posypać gruboziarnistym cukrem.
Piec ok 10-15 min w temp 190 st C.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz