I ciąg dalszy wariacji sernikowych...
tym razem biały , równie pyszny, delikatny , niebiański....
taki, którego smak na długo pozostaje w pamięci i chce się ciągle do niego wracać...
tym razem biały , równie pyszny, delikatny , niebiański....
taki, którego smak na długo pozostaje w pamięci i chce się ciągle do niego wracać...
.
składniki:
spód- 1 szklanka mąki
1/2 paczki masła
2 żółtka
1 łyżka czubata kakao
Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciastem wykleić dno tortownicy i podpiec w piekarniku ok 10 min
masa:
1200 dag tłustego mielonego twarogu
1 szkl cukru pudru
200 g białej czekolady
6 jaj
400 ml śmietany kremówki
cukier waniliowy
szczypta soli
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ,dodać śmietanę kremówkę i połączyć razem.
Ser utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli,dodać czekoladę ze śmietaną, wymieszać i dodawać po jednym jajku.
Masę wylać na podpieczony spód, wstawić do piekarnika i piec ok 50 min w 180 st C.
spód- 1 szklanka mąki
1/2 paczki masła
2 żółtka
1 łyżka czubata kakao
Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciastem wykleić dno tortownicy i podpiec w piekarniku ok 10 min
masa:
1200 dag tłustego mielonego twarogu
1 szkl cukru pudru
200 g białej czekolady
6 jaj
400 ml śmietany kremówki
cukier waniliowy
szczypta soli
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ,dodać śmietanę kremówkę i połączyć razem.
Ser utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli,dodać czekoladę ze śmietaną, wymieszać i dodawać po jednym jajku.
Masę wylać na podpieczony spód, wstawić do piekarnika i piec ok 50 min w 180 st C.
Wystudzić.
Ozdobić czekoladkami
Komentarze
Prześlij komentarz