Coś dla wytrawnych smakoszy ! Pyszne muffinki na bazie oleju rzepakowego ze szpinakiem i mozzarellą.
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega-3 i dlatego staram się wprowadzać go do diety jak najczęściej.
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega-3 i dlatego staram się wprowadzać go do diety jak najczęściej.
składniki:
2 jaja
250 g mąki pszennej
120 ml ojeju rzepakowego
100 ml mleka
1/2 łyżeczki soli
pieprz do smaku
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
250 g szpinaku
150 g mozzarelli
2 średnie pomidory
Jajka roztrzepać , szpinak rozmrozić , odsączyć z nadmiaru wody, mozzarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wszystkie składniki oprócz pomidorów połączyć i wymieszać .
Foremki do muffinek wypełnić masą do 3/4 wysokości, na wierzchu ułożyć po jednym plasterku pomidora.
Wstawić do nagrzanego piekarnika piec ok 30 min w 185 st C
Smacznego!
Fajna opcja na śniadanko lub kolację :)
OdpowiedzUsuń